ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Η πορεία της ελευθερίας δεν ανακόπτεται από καμία τρομοκρατική ενέργεια

HΠΑ: Η πορεία της ελευθερίας δεν ανακόπτεται από καμία τρομοκρατική ενέργεια

Καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν θα σταματήσει ποτέ την πορεία της ελευθερίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, λίγες ώρες πριν από την κινητοποίηση στο Παρίσι.

Σήμερα είμαστε αλληλέγγυοι στους Γάλλους που πραγματοποιούν πορεία στη μνήμη των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι. Είμαστε στο πλευρό τους, όχι μόνο από οργή και αγανάκτηση αλλά από αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τους εξτρεμιστές και γιατί επίσης οι εξτρεμιστές φοβούνται πολύ αυτό που κρατά πάντα ενωμένες τις χώρες μας: την ελευθερία. Είμαστε μαζί στην ελευθερία και μαζί δηλώνουμε ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν θα σταματήσει ποτέ την πορεία της ελευθερίας, δήλωσε ο Κέρι στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ινδία.

Την ίδια ώρα στο Παρίσι περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να λάβουν μέρος στην ιστορική πορεία κατά της τρομοκρατίας, ανάμεσά τους, εκτός από την πολιτική, πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία της Γαλλίας, 50 ξένοι επίσημοι, όπως ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ, ηγέτες αραβικών χωρών και του Ισραήλ.

Η Αλγερία στέλνει στο Παρίσι τον υπουργό Εξωτερικών Ραμτάν Λάμαμρα. Ο πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα καταδίκασε την επίθεση στο Charlie Hebdo χαρακτηρίζοντάς τη "βάρβαρη ενέργεια" στο συλλυπητήριο μήνυμα του προς τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ.

Σχετικές ειδήσεις