ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ηρεμία μετά την καταιγίδα, φόβοι για αντίποινα

Γαλλία: Ηρεμία μετά την καταιγίδα, φόβοι για αντίποινα

Λίγο πριν την έναρξη τηςμεγάλης κινητοποίησης για την ελευθερία και την ανεκτικότητα, όπως ανεπισήμως ονομάζεται η σημερινή (11/01/2015) πορεία, οι Γάλλοι πολίτες θέλουν να πιστέψουν ότι όλο αυτό ήταν ένα κακό όνειρο.

Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρουν τα ξένα Μέσα ενόψει της μεγάλης πορείας, στην οποία θα παραβρεθούν ηγέτες από όλον τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, πάνοπλοι αστυνομικοί και μονάδες του στρατού περιπολούν το Παρίσι, με το φόβο νέων επιθέσεων να καραδοκεί.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Η Αλ Κάιντα από την Υεμένη έχει άλλωστε προειδοποιήσει ότι στρατιώτες του Αλλάχ είναι έτοιμοι να εκδικηθούν το θάνατο των τριών δραστών των επιθέσεων που άφησαν πίσω τους 20 νεκρούς.

"Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί, ώστε η διαδήλωση αυτή να διεξαχθεί με περισυλλογή, σεβασμό και ασφάλεια", τόνισε ο ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.

"Η διαδήλωση θα είναι απίστευτη. Θα μείνει στην ιστορία... Θα είναι χαρακτηριστικής της αξιοπρέπειας του γαλλικού λαού", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls. "Οι τρομοκράτες προσπάθησαν να μας καταστρέψουν. Θα τους δώσουμε την καλύτερη απάντηση που θα μπορούσαμε".

Ο πρόεδρος, Φρανουά Ολάντ, καθώς και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέηβιντ Κάμερον, η Γερμανίδα καγελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι είναι μεταξύ των ηγετών που θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση. Στην κινητοποίηση θα μετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υποψήφιο βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Διέφυγε η Μπουμεντιέ

boumedie copy

Η καταζητούμενη Μπουμεντιέν, θεωρείται πλέον ότι είναι πολύ πιθανό να έχει φύγει από τη Γαλλία.

Πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν πως πέρασε στη Συρία μέσω Τουρκίας μια εβδομάδα πριν το περιστατικό στο εβραϊκό παντοπωλείο, όπου σκοτώθηκε ο σύντροφός της, Κουλιμπαλί.

Σχετικές ειδήσεις