ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: Γράφει ιστορία η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της χώρας

Κροατία: Γράφει ιστορία η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της χώρας

Πρώτη στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κροατία αναδείχτηκε η Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της χώρας, η οποία δεσμεύτηκε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να γίνει η Κροατία μία από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κόσμο ολόκληρο.

"Όταν αποδέχθηκα την πρόταση από το HDZ και τον πρόεδρό του Τόμισλαβ Καραμάρκο να είμαι υποψήφια του κόμματος, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί χρειάζομαι κάτι τέτοιο και μού είπαν ότι θα έχανα. Πολλοί αμφέβαλαν, αλλά εγώ δεν τα παράτησα κι έτσι ακριβώς θα εργαστώ και για το καλό της Κροατίας" δήλωσε η Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς.

"Δεν θα αφήσω κανέναν να μού πει ότι η Κροατία δεν θα είναι ευημερούσα και πλούσια. Η Κροατία θα είναι μία από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες στην Ευρώπη και τον κόσμο. Σας το υπόσχομαι αυτό, απόψε" υπογράμμισε.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την επικράτησή της, η νικήτρια των προεδρικών εκλογών στην Κροατία ευχαρίστησε όλους όσοι την ψήφισαν, την Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ) που την πρότεινε για το αξίωμα, τα κόμματα που τη στήριξαν, αλλά και τους αντιπάλους της στην όλη διαδικασία.

Ευχαριστώντας τους αντιπάλους της στις προεδρικές εκλογές, είπε ότι θεωρεί πως όλοι θέλουν μια καλύτερη Κροατία.

"Αυτός είναι ο αγώνας μας, αυτό είναι το πρόγραμμά μας και όλη μας η δουλειά ως σήμερα μας έχει οδηγήσει να εστιάζουμε σε αυτό που είναι σημαντικό και αυτή είναι η ζωή των Κροατών στην Κροατία και το εξωτερικό" πρόσθεσε η υποψήφια του HDZ και νικήτρια των προεδρικών εκλογών.

Σχετικές ειδήσεις