ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικά ΜΜΕ: Γύρισε πράγματι την πλάτη ο Ομπάμα στη Γαλλία;

Αμερικανικά ΜΜΕ: Γύρισε πράγματι την πλάτη ο Ομπάμα στη Γαλλία;

Αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν την απουσία του Προέδρου Ομπάμα από τη μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας, στο Παρίσι.

«Ενωμένοι στην οργή» σημειώνουν σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά τους αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, προβάλλοντας φωτογραφίες με «ηγέτες του κόσμου» που συμμετείχαν στη «μεγάλη πορεία αλληλεγγύης», στο Παρίσι.

«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και πάνω από 40 Πρόεδροι και πρωθυπουργοί συμμετείχαν στην πορεία στους δρόμους του Παρισιού την Κυριακή» και «εβραίοι, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, άθεοι και άνθρωποι όλων των φυλών, ηλικιών και πολιτικών ιδεολογιών κατέκλυσαν το κέντρο του Παρισιού, κάτω από έναν φωτεινό μπλε ουρανό, υπέρ της ειρήνης και του τερματισμού του βίαιου εξτρεμισμού» σημειώνεται.

Ανάμεσα στις επισημάνσεις, που καταγράφονται, είναι και η παρουσία στην πρώτη γραμμή του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Επίσης, σε χθεσινιά (11/1/2015) και σημερινά (12/1/2015) δημοσιεύματα, επικρίνεται ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επειδή δεν έλαβε μέρος στην πορεία.

Οι New York Times αναφέρουν ότι «ο Πρόεδρος Ομπάμα δέχεται έντονη κριτική, διότι δεν έχει παραστεί στην αντιτρομοκρατική πορεία ενότητας στο Παρίσι», ενώ η ιστοσελίδα του περιοδικού Politico επικρίνει την απουσία υψηλόβαθμης αντιπροσώπευσης από τις ΗΠΑ, διατυπώνοντας την άποψη ότι «ο Ομπάμα γυρίζει την πλάτη στη Γαλλία».

Σε ορισμένες ιστοσελίδες σημειώνεται ότι ο Αμερικανός ηγέτης δεν συμμετείχε στην πορεία «για καθαρά λόγους ασφαλείας».

Στο μεταξύ, το Παρίσι αναμένεται να επισκεφθεί προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Σχετικές ειδήσεις