ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα για υπεράσπιση της τρομοκρατίας εναντίον αμφιλεγόμενου κωμικού

Έρευνα για υπεράσπιση της τρομοκρατίας εναντίον αμφιλεγόμενου κωμικού

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για υπεράσπιση της τρομοκρατίας εναντίον του Γάλλου αμφιλεγόμενου κωμικού και πολιτικού ακτιβιστή Ντιεντονέ, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για αντισημιτισμό.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή μία ανάρτησή του ψε στη σελίδα του στο Facebook: «Αισθάνομαι Σαρλί Κουλιμπαλί», όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

«Μάθετε ότι σήμερα το βράδυ σε ό,τι με αφορά αισθάνομαι Σαρλί Κουλιμπαλί», έγραψε ο Ντιεντονέ παραφράζοντας το σύνθημα «Είμαι Σαρλί», το οποίο χρησιμοποιείται σε ένδειξη υποστήριξης στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo όπου σημειώθηκε επίθεση στις 7 Ιανουαρίου, και συνδέοντάς το με το όνομα του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος σκότωσε τέσσερις εβραίους την Παρασκευή κατά την επίθεσή του εναντίον ενός εβραϊκού σουπερμάρκετ.

«Ελήφθη απόφαση (να ξεκινήσει έρευνα) ήδη από σήμερα το πρωί», επεσήμανε η εισαγγελία του Παρισιού. Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε καταγγείλει την «κατάπτωση» του Ντιεντονέ.

Στη δήλωσή του στο Facebook, την οποία αργότερα κατέβασε, ο Γάλλος χιουμορίστας δήλωσε ότι συμμετείχε στη χθεσινή διαδήλωση στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκε κατά της τρομοκρατίας και για να τιμηθούν τα θύματα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια όμως την περιέπαιξε χαρακτηρίζοντάς την «μαγική στιγμή που μπορεί να συγκριθεί με τη Μεγάλη Έκρηξη».

Σχετικές ειδήσεις