ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Κινητοποίηση στις 31 Ιανουαρίου προγραμματίζουν οι Podemos

Ισπανία: Κινητοποίηση στις 31 Ιανουαρίου προγραμματίζουν οι Podemos

Μεγάλη κινητοποίηση για τις 31 Ιανουαρίου προγραμματίζουν οι Podemos.

Το νέο αριστερό κόμμα της Ισπανίας Podemos, που εμφανίζεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει μια μεγάλη κινητοποίηση των υποστηρικτών της πολιτικής ανανέωσης, στη Μαδρίτη, στις 31 Ιανουαρίου.

Αυτή η διαδήλωση δεν έχει στόχο «να ζητήσει κάτι από την κυβέρνηση ούτε να εκφράσει μια διαμαρτυρία, αλλά να σημάνει ότι το 2015 θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού στην Ισπανία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κινήματος Πάμπλο Ιγκλέσιας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Μαδρίτη.

«Όπως στις 31 Δεκεμβρίου αποχαιρετίσαμε την χρονιά που πέρασε, ελπίζουμε αυτή η πορεία της αλλαγής να μπορέσει να αποχαιρετίσει τις κάστες», οι οποίες, σύμφωνα με το Podemos, κυριαρχούν στην Ισπανία, πρόσθεσε ο Ιγκλέσιας.

Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Ισπανία τον Μάιο, ενώ οι βουλευτικές είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο.

Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του τον Ιανουάριο του 2014, πολλές δημοσκοπήσεις, εμφανίζουν το κόμμα-κινημα, στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου, μπροστά από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα και το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα.

Το κόμμα, που καταγγέλλει τις κοινωνικές ανισότητες και τη διαφθορά, έκανε την έκπληξη στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 κερδίζοντας πέντε έδρες.

Κ. ΤΖ.

Σχετικές ειδήσεις