ΚΟΣΜΟΣ

Μέτρα προληπτικής δράσης από τη Γερμανία κατά τζιχαντιστών

Μέτρα προληπτικής δράσης από τη Γερμανία κατά τζιχαντιστών

Το Βερολίνο σχεδιάζει να κατάσχει τα προσωπικά έγγραφα υπόπτων για τζιχαντιστική δράση. Την ίδια ώρα, η καγκελάριος Μέρκελ μπαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του αντι-ισλαμικού κινήματος στη χώρα.

H γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατάσχει τα δελτία ταυτότητας και τα προσωπικά έγγραφα των φερόμενων ως τζιχαντιστών, για ένα διάστημα έως και 3 ετών – το διπλάσιο απ' όσο εξέταζε αρχικά – προκειμένου να τους εμποδίσει να ενταχθούν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το νέο νόμο την Τετάρτη, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Το Βερολίνο, όπως και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, προσπαθούν να εμποδίσουν τους υπηκόους τους από το να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, της οργάνωσης που έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές στη συριακή και ιρακινή επικράτεια.

Βάσης της ισχύουσας νομοθεσίας, η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να κατάσχει τα διαβατήρια προκειμένου να αναγκάζει τους υπηκόους της να παραμείνουν στην χώρα, όχι όμως τα δελτία ταυτότητας το οποίο κάθε Γερμανός είναι υποχρεωμένος να έχει πάντα μαζί του.

Τα δελτία ταυτότητας από μόνα τους αρκούν για να μπορούν οι Γερμανοί να κινηθούν ελέυθερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επίσης – γεγονός που είναι ακόμα κρισιμότερο – στην Τουρκία, από τα σύνορα της οποίας τα πρόσωπα που θέλουν να πολεμήσουν στις εξτρεμιστικές οργανώσεις μπορούν να μεταβούν στη Συρία.

Βάσει του προτεινόμενου νόμου, σε όσους κατάσχονται τα προσωπικά έγγραφα θα χορηγείται ένα νέο έγγραφο που θα τους απαγορεύει να ταξιδέψουν.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει αύριο Τρίτη (13/1/2015) σε μια διαδήλωση που οργανώνεται από μουσουλμανικές οργανώσεις για να καταδικαστεί η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι εναντίον της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie Hebdo», μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του αντιισλαμικού κινήματος στη χώρα που ελπίζει να επωφεληθεί από τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ σε μια σιωπηλή διαδήλωση που διοργανώνουν γερμανικές μουσουλμανικές οργανώσεις στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Από τον Οκτώβριο το αντιισλαμικό κίνημα PEGIDA (Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης) κινητοποιείται κάθε Δευτέρα διοργανώνοντας διαδηλώσεις κατά των μουσουλμάνων και των αιτούντων ασύλου.

Κ. ΤΖ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων