ΚΟΣΜΟΣ

«Φίλοι» των τζιχαντιστών «κατέλαβαν» τον λογαριασμό της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ

«Φίλοι» των τζιχαντιστών «κατέλαβαν» τον λογαριασμό της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ

Άτομα τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν στους συμπαθούντες το Ισλαμικό Κράτος, κατέλαβαν τον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), η επιχειρησιακή δηλάδή διεύθυνση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή.

«Εις το όνομα του Αλλάχ, πιο φιλεύσπλαχνου», το «Κυβερνοχαλιφάτο» συνεχίζει τον «τζιχάντ στο Διαδίκτυο», ανέφεραν σε μήνυμά τους τα πρόσωπα που κατέλαβαν και ελέγχουν τη ροή δημοσιεύσεων της USCENTCOM στον ιστότοπο.

Από τον λογαριασμό αυτό δημοσιεύθηκαν ένας κατάλογος στρατηγών και προσωπικών διευθύνσεων τους δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας· στοιχεία σχετικά με στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας.

Η κατάληψη του λογαριασμού σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την προστασία των κρίσιμης σημασίας αμερικανικών υποδομών στο Διαδίκτυο από απειλές.

Η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο λογαριασμός της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter έχει υποστεί πειρατεία, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία που έδωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού της στο Twitter, καθώς και τη λειτουργία του λογαριασμού και του καναλιού της στον ιστότοπο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις