ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες: Δεν αποκλείονται χειρότερα χτυπήματα

Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες: Δεν αποκλείονται χειρότερα χτυπήματα

Στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων του Παρισιού, οι αρχές βρίσκονται σε αυξημένο συναγερμό, φοβούμενες νέο κύμα επιθέσεων.

Η Γαλλία και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα προσπαθούν να συλλάβουν τα τελευταία γεγονότα που, πολλοί φοβούνται, πως θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου.

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως οι επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας στο Παρίσι, με τους 17 νεκρούς, ήταν απλώς μία "πρόγευση" του τι θα ακολουθήσει.

«Υπάρχει η γενικότερη αίσθηση πως τίποτα δεν τελείωσε, πως επίκειται κάτι πολύ πιο επικίνδυνο», δήλωσε στο περιοδικό Time ο Ιβ Τροτινιόν, πρώην κορυφαίο στέλεχος της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με υψηλές διασυνδέσεις με ανθρώπους των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, πάνω από έξι μέλη τρομοκρατικών ομάδων που πιστεύεται πως συνδέονται με τις επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας, κυκλοφορούν ελεύθερα. Ένας από αυτούς εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο που ανήκε στη χήρα ενός από τους δράστες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, που ήταν στόχος της πολύνεκρης επίθεσης των αδελφών Κουασί την περασμένη Τετάρτη (07/01/2015), θα κυκλοφορήσει αύριο σε 3 εκατ. αντίτυπα, φιλοξενώντας ξανά στο πρωτοσέλιδό της τον προφήτη Μωάμεθ.

Σχετικές ειδήσεις