ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: «Στάση» λεωφορείων

Λονδίνο: «Στάση» λεωφορείων

Απεργία με μισθολογκά αιτήματα έβγαλε εκτός λειτουργίας πολλά λεωφορεία στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις τους αντιμετώπισαν σήμερα (13/1/2015) εκατομμύρια κάτοικοι του Λονδίνου, λόγω της απεργίας στην οποία μετέχουν χιλιάδες οδηγοί λεωφορείων με μισθολογικά αιτήματα.

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στις στάσεις των λεωφορείων καθώς στην 24ωρη απεργία, που ξεκίνησε τα ξημερώματα, (τοπική ώρα), συμμετέχουν 27.000 οδηγοί, μέλη του συνδικάτου Unite, από 18 εταιρείες λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι απεργοί διεκδικούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα κοθορίζει το μισθό αλλά και τις συνθήκες εργασίας τους.

Το συνδικάτο Unite υποστηρίζει ότι εξαιτίας της απουσίας μίας ενιαίας μισθολογικής σύμβασης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80 διαφορετικές μισθολογικές κατηγορίες για οδηγούς που κάνουν την ίδια δουλειά.

Το Unite επισημαινει επίσης ότι ορισμένα μέλη του αμείβονται έως και 3,8 ευρώ περισσότερο την ώρα, σε σχέση με τους συναδέλφους τους, ανάλογα με την εταιρεία για την οποία εργάζονται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή μάλιστα, τα δύο τρίτα και πλέον των κατοίκων του Λονδίνου τάσσονται υπέρ της κινητοποίησης, σύμφωνα με έρευνα που έγινε μεταξύ 1.645 πολιτών που χρησιμοποιούν λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Transport for London (TfL) ανακοίνωσε ότι 33% των 7.500 λεωφορείων της πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους και μόλις το 16% των οδηγών της απεργεί, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετικά απογοητευτική» την κινητοποίηση.

Σχετικές ειδήσεις