ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Η Γαλλία τιμά τα θύματα των επιθέσεων

Charlie Hebdo: Η Γαλλία τιμά τα θύματα των επιθέσεων

Τους νεκρούς αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους από τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι τιμά η γαλλική πρωτεύουσα, με τελετές στη μνήμη τους παρουσία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Την ίδια ώρα, στην Ιερουσαλήμ είχαν ξεκινήσει οι κηδείες των τεσσάρων ομήρων στο εβραϊκό σούπερμαρκετ, οι σοροί των οποίων είχαν το πρωί μεταφερθεί στο Ισραήλ.

Τα φέρετρα του Αχμέτ Μεραμπέτ, του Φρανκ Μπροινσολαρό και της Κλαρίσα Ζαν-Φιλίπ τέθηκαν στον προαύλιο χώρο των κεντρικών της αστυνομίας στο Παρίσι για την τελετή απονομής του μεταλλίου της Λεγεώνας της Τιμής από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο πρώτοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση στο Charlie Hebdo, η τρίτη είχε πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον τρίτο ένοπλο, του Α.Κουλιμπαλί, στη Μονρούζ την επομένη της επίθεσης.

Πριν απονείμει τα μετάλλια, ο Ολάντ μίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων.

Στο ταραγμένο τριήμερο στο Παρίσι, σκοτώθηκαν συνολικά 17 άνθρωποι.

Οι 10 εργαζόμενοι στο Charlie Hebdo και δύο αστυνομικοί στην επίθεση των αδελφών Κουασί την Τετάρτη (07/01/2015), η αστυνομικός στη Μόνρούζ την Πέμπτη και οι τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό σούπερμαρκετ την Παρασκευή (09/01/2015).

Την ώρα των τελετών στο Παρίσι, στην Ιερουσαλήμ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι κηδείες των τεσσάρων θυμάτων του σούπερμαρκετ.

Οι σοροί των Γιοάβ Χατάμπ, Γιοχάν Κοέν, Φιλίπ Μπραάμ και Φρανσουά-Μισέλ Σααντά είχαν φτάσει τα ξημερώματα στο Τελ Αβίβ.

Στις κηδείες τους θα παραστεί ο ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν, ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου αλλά και η γαλλίδα υπουργός Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Σχετικές ειδήσεις