ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Τα νέα καυστικά σκίτσα της εφημερίδας (photos)

Charlie Hebdo: Τα νέα καυστικά σκίτσα της εφημερίδας (photos)

Εξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί το νέο φύλλο της Charlie Hebdo, που περιλαμβάνει μια σειρά από ένα καυστικά σκίτσα κατά των τζιχαντιστών.

Το τιράζ του πρώτου φύλλου της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo μετά την επίθεση που αποδεκάτισε τη σύνταξή της, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα, αυξήθηκε από τρία σε πέντε εκατομμύρια φύλλα για να αντιμετωπισθεί η μεγάλη ζήτηση στη Γαλλία, ανακοίνωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρεία διανομής.

Συγκινητικό και όπως πάντα καυστικό το Charlie Hebdo.

«Σκιτσογράφος Charlie Hebdo, 25 χρόνια δουλειάς. Τρομοκράτης, 25 δευτερόλεπτα δουλειάς» στη λεζάντα ενός από τα σκίτσα του νέου φύλλου. σκίτσου

«Που είναι οι 70 παρθένες;», αναρωτιούνται με απογοήτευση οι ισλαμιστές τρομοκράτες μόλις φθάνουν στον «παράδεισο», σε ένα άλλο. «Μα είναι με την ομάδα του Charlie Hebdo», η απάντηση.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Le Point, το τρέχον τεύχος της εφημερίδας πραγματεύεται με χιούμορ τη σφαγή στο Charlie Hebdo από τα αδέρφια Κουασί. Επιπλέον, παρουσιάζει άγνωστα μέχρι σήμερα σκίτσα των δημοσιογράφων που έχασαν την ζωή τους από τα πυρά των αδερφών-τρομοκρατών.

«Ο εκδότης αποφάσισε σήμερα το πρωί να αυξήσει το τιράζ στα 5 εκατομμύρια», δήλωσε η Βερονίκ Φοζούρ, πρόεδρος της εταιρείας διανομής MLP. Θα διανεμηθούν με ρυθμό περίπου 500.000 φύλλων ημερησίως, κάτι που θα επιτρέψει να πάρουν φύλλα όλα τα περίπτερα που θα το ζητήσουν, υπογράμμισε.

Το ιστορικό φύλλο της σατιρικής εφημερίδας είχε ήδη εξαντληθεί σήμερα (14/01/2015) το πρωί στη Γαλλία.

«Τελείωσε», επαναλάμβαναν ξανά και ξανά οι ιδιοκτήτες πολλών περιπτέρων στο Παρίσι, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στους πελάτες. Πολλοί απ' αυτούς αγόρασαν την "Κανάρ Ανσενέ", τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα της Γαλλίας, η οποία έχει σήμερα τίτλο: «Εμπρός παιδιά, μην αφήσετε να σας σκοτώσουν», σε ένδειξη αλληλεγγύης με το Charlie Hebdo.

«Είναι απίστευτο, όταν άνοιξα είχα ήδη μια ουρά 60-70 ανθρώπων μπροστά από το περίπτερο», είπε μια ιδιοκτήτρια περιπτέρου στο Παρίσι. «Δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο, τα 450 φύλλα που είχα έφυγαν μέσα σε 15 λεπτά», πρόσθεσε.

Σε άλλα σημεία πώλησης, όπως ο σταθμός του Μετρό στην Όπερα, στο κέντρο του Παρισιού, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων επισήμαιναν από την πλευρά τους πως είχαν λάβει μόνο 50 φύλλα ο ένας, 100 ο άλλος. «Περιμένουμε κι άλλα φύλλα την Πέμπτη και την Παρασκευή», έλεγαν στους απογοητευμένους πελάτες.

Σχετικές ειδήσεις