ΚΟΣΜΟΣ

Κοινές ομάδες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας από Αλβανία-Ιταλία

Κοινές ομάδες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας από Αλβανία-Ιταλία

Τη σύσταση κοινών ομάδων προκειμένου να συντονίσουν της προσπάθειες τους σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αποτροπή στρατολόγησης πολεμιστών για τη Συρία και το Ιράκ, αποφάσισαν η Ιταλία και η Αλβανία.

Το ζήτημα αυτό ήταν το κεντρικό στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη (14/01) ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι και ο Ιταλός ομόλογός του Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο κ. Ταχίρι εξήρε την υποστήριξη της Ιταλίας, τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω συντονισμό και συνεργασία.

«Θέσαμε ένα θέμα που είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων για εμάς, την περιοχή και την ΕΕ. Συγκεκριμένα, συντονίζουμε τις δράσεις μας στο πλαίσιο του κοινού αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Τα γεγονότα στο Παρίσι έφεραν στο προσκήνιο, με απόλυτη προτεραιότητα, το θέμα της συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του για συνεργασία με στόχο την καταπολέμηση κάθε είδους τρομοκρατίας.

Ο κ. Αλφάνο δήλωσε ότι θα προτείνει στη λιθουανική προεδρία της ΕΕ, στην επόμενη συνεδρίαση να καλέσει τους εκπροσώπους της κυβέρνησης της Αλβανίας και των χωρών Δυτικών Βαλκανίων που αποτελούν τον πυρήνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σχετικές ειδήσεις