ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας

Βουλγαρία: Υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας

Υπαρκτό θεωρεί τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας στη Βουλγαρία ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (SANS), παρότι οι βουλγαρικές υπηρεσίες δεν έχουν – προς το παρόν – πληροφόρηση για προετοιμασία ή διεξαγωγή τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο επικεφαλής της SANS ενημέρωσε χθες την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Εποπτεία των Υπηρεσιών Ασφάλειας, την Εφαρμογή και Χρήση Ειδικών Μέσων Ερευνών και την Πρόσβαση σε Δεδομένα, υπό τον νόμο περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

"Βλέπετε την κατάσταση και τι συμβαίνει γύρω μας και στην Ευρώπη", τόνισε και πρόσθεσε ότι η SANS δεν έχει πληροφόρηση για τρομοκρατικούς πυρήνες στη Βουλγαρία. Η δημιουργία τέτοιου πυρήνα αποτράπηκε με την επιχείρηση στην περιοχή του Πάζαρτζικ, στο τέλος του περασμένου χρόνου, επισήμανε ο κ. Πισάντσεφ.

Ο επικεφαλής τη SANS αναφέρθηκε στην εκτεταμένη επιχείρηση των υπηρεσιών ασφάλειας, που διεξήχθη στο τέλος Νοεμβρίου, στην περιοχή της κεντρικής Βουλγαρίας, με στόχο τον εντοπισμό υπόπτων για διασυνδέσεις με την οργάνωση "Ισλαμικό Κράτος".

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Ντιμίτερ Λαζάροφ, εξέφρασε ικανοποίηση για τα μέτρα και την ανάλυση που παρουσιάστηκε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφάλειας.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι το έργο τους είναι καλό - είπε - και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν με συνεχή συντονισμό μεταξύ τους.

Ο κ. Πισάντσεφ σημείωσε, ότι υπάρχει συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών, επειδή η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί να διεξαχθεί από μία χώρα.

Σχετικές ειδήσεις