ΚΟΣΜΟΣ

Ουρουγουάη: Έκανε ωτοστόπ και τον πήρε ο… πρόεδρος!

Ουρουγουάη: Έκανε ωτοστόπ και τον πήρε ο… πρόεδρος!

Έκπληκτος έμεινε ένας άνδρας, ο οποίος έκανε ωτοστόπ σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοδυτικής Ουρουγουάης, καθώς το αυτοκίνητο που σταμάτησε να τον πάρει ήταν του… προέδρου της χώρας, Χοσέ Μουχίκα!

Στις 5 Ιανουαρίου, ο Χεράλντ Ακόστα πήγε στη δουλειά του, σε ένα εργοστάσιο στο Μόντες δελ Πλάτα, όμως του απαγορεύτηκε η είσοδος επειδή δεν είχε ανανεώσει την ταυτότητά του μετά τη λήξη της. Αποφάσισε έτσι να επιστρέψει στο σπίτι του κάνοντας ωτοστόπ.

Κάτω από τον καυτό ήλιο «περπάτησα για λίγο, με προσπέρασαν 25-30 αυτοκίνητα αλλά κανείς δεν σταμάτησε», είπε ο Ακόστα στην εφημερίδα Ελ Ομπσερβαδόρ.

Έπειτα, ξαφνικά, ένα φορτηγάκι με επίσημες πινακίδες, που το ακολουθούσε ένα άλλο αυτοκίνητο, σταμάτησε μπροστά του. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τον ρώτησε πού πήγαινε. «Του απάντησα ότι ήθελα να πάω στο Χουάν Λακάσε και εκείνος είπε ότι μπορούσε να με πετάξει μέχρι στην Αντσορένα (σ.σ. εκεί βρίσκεται μια προεδρική κατοικία) και να ανέβω στο φορτηγάκι. Μπήκα μέσα κι αμέσως σκέφτηκα ότι κάπου την ξέρω τη γυναίκα που οδηγούσε», εκμυστηρεύτηκε.

Η οδηγός δεν ήταν άλλη από τη Λουσία Τοπολάνσκι, τη γερουσιάστρια και σύζυγο του Πέπε Μουχίκα, του προέδρου της χώρας. «Ο Πέπε καθόταν επίσης μπροστά και είχαν μαζί και το σκυλάκι τους, τη Μανουέλα», πρόσθεσε ο εργάτης.

«Η διαδρομή ήταν σύντομη αλλά και οι δύο ήταν πολύ φιλικοί», σχολίασε ο Ακόστα, ο οποίος έχει αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες από την αναπάντεχη συνάντησή του με τον πρόεδρο και τη σύζυγό του, η οποία έγινε για λίγο η προσωπική «σοφέρ» του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Μουχίκα είναι πασίγνωστος στην Ουρουγουάη για τον απλό τρόπο ζωής που ακολουθεί, αλλά και για το γεγονός ότι παραβλέπει συχνά το πρωτόκολλο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία εκπνέει την 1η Μαρτίου, ξεχώριζε πάντα για την απλότητά του και για το γεγονός ότι συμπεριφερόταν ως απλός πολίτης, όπως τη φορά που τον εντόπισαν σε ένα κατάστημα ειδών υγιεινής να αγοράζει ένα κάθισμα τουαλέτας…

Σχετικές ειδήσεις