ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Καμία σχέση οι προσαγωγές της Αθήνας με τους τζιχαντιστές του Βελγίου

Βέλγιο: Καμία σχέση οι προσαγωγές της Αθήνας με τους τζιχαντιστές του Βελγίου

Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσαγωγών που έγιναν χθες (17/01) στην Αθήνα με τις έρευνες για τον τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βέλγιο, δήλωσαν οι εισαγγελικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

"Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσώπων αυτών και της έρευνας", είπε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ.

Πηγές της ελληνικής αστυνομίας έκαναν λόγο για τέσσερις προσαγωγές στην Αθήνα, διευκρινίζοντας ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει στείλει γενετικό υλικό και αποτυπώματα για να επιβεβαιωθεί εάν μεταξύ των προσαχθέντων περιλαμβάνεται και ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ένας 27χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής που από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζεται ως επικεφαλής του τζιχαντιστικού πυρήνα.

Όταν ρωτήθηκε για τον Αμπααούντ η ομοσπονδιακή εισαγγελία αρνήθηκε για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν διοικούσε και χρηματοδοτούσε το δίκτυό του από την Ελλάδα ή την Τουρκία, όπως αναφέρουν πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Αμπααούντ επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον αδελφό ενός από τους φερόμενους ως τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν στο κρησφύγετό τους στη Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, το βράδυ της Πέμπτης (15/01)

Σχετικές ειδήσεις