ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Διαρκείς βομβαρδισμοί και σφοδρές μάχες στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, με τον ουκρανικό στρατό να υποστηρίζει πως απέτρεψε την επίθεση των φιλορώσων ανταρτών.

Πυρά βαρέων όπλων ακούγονταν στο κέντρο του Ντονέτσκ σε όλη τη διάρκεια της νύκτας και εντάθηκαν περαιτέρω γύρω στις 06:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επί τόπου.

Τα περισσότερα από τα πυρά ακούγονταν από το αεροδρόμιο, αλλά τουλάχιστον δύο φορές οβίδες έπεσαν πολύ πιο κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου οι δημόσιες μεταφορές έπαψαν σήμερα να λειτουργούν και τα καταστήματα έκλεισαν, όπως στις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στις 06:00 (ώρα Ελλάδας, "τα ουκρανικά στρατεύματα πήραν διαταγή να ανοίξουν μαζικά πύρ εναντίον των γνωστών θέσεων των αυτονομιστών", γράφει στη σελίδα του στο Facebook ένας σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, ο Γιούρι Μπιριούκοφ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου.

Χθες ο στρατός με τη βοήθεια τουλάχιστον δέκα αρμάτων μάχης σταμάτησε την επίθεση των ανταρτών και δημιούργησε ένα διάδρομο για την αποστολή ενισχύσεων στο αεροδρόμιο και την απομάκρυνση των θυμάτων --δύο ή τρεις νεκροί, ανάλογα με τις πηγές και περίπου 20 τραυματίες, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αυτονομιστικές δημοτικές αρχές του Ντονέτσκ έκαναν σήμερα λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς αμάχους και πέντε τραυματίες μέσα σε 24 ώρες ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, βομβαρδίζονται οι βορειοδυτικές συνοικίες της πόλης.

Σχετικές ειδήσεις