ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρουκέτες έπληξαν νοσοκομείο στο κέντρο του Ντονέτσκ (pics)

Ουκρανία: Ρουκέτες έπληξαν νοσοκομείο στο κέντρο του Ντονέτσκ (pics)

Ένα νοσοκομείο επλήγη το μεσημέρι της Δευτέρας (19/01) από πυρά ρουκετών στο κέντρο του Ντονέτσκ, πόλη που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, όπως έγινε γνωστό από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που καλύπτουν τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία.

Έξι άνθρωποι, ένας γιατρός και πέντε ασθενείς, τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της αυτονομιστικής «δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Τα τζάμια του νοσοκομείου έσπασαν και σημάδια από τα πυρά ήταν ορατά μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου.

Από τον βομβαρδισμό αυτόν, στη συνοικία Καλίνινσκι, επλήγη επίσης ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο.

«Ρουκέτες έπεσαν στο παράθυρο. Σαν από θαύμα, οι φοιτητές είχαν βγει από την αίθουσα δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα. Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν βρίσκονταν ακόμη μέσα;» αναρωτήθηκε η Λαρίσα Πολιάκοβα, υπεύθυνη του "υπουργείου Παιδείας" των αυτονομιστών.

«Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι, δεν υπάρχει καμιά στρατιωτική εγκατάσταση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ρίχνουν εδώ. Δεν υπάρχουν παρά πανεπιστήμια, ένα νοσοκομείο, καταστήματα... Είναι πολύ μακριά από τον πόλεμο», πρόσθεσε.