ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Υπέκυψε το ηλικίας έξι μηνών βρέφος-Επτά τα θύματα του Ρώσου μακελάρη

Αρμενία: Υπέκυψε το ηλικίας έξι μηνών βρέφος-Επτά τα θύματα του Ρώσου μακελάρη

Ένα αγοράκι ηλικίας έξι μηνών, με το όνομα Σεργκέι, που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, έχασε τη μάχη με τη ζωή και έγινε το έβδομο θύμα ενός Ρώσου στρατιώτη, που ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια στην Αρμενία, οξύνοντας τις σχέσεις της Μόσχας με το Γερεβάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Αρμενίας, ο Βαλέρι Περμιάκοφ, ένας Ρώσος στρατιώτης που υπηρετούσε στη ρωσική βάση του Γκιούμρι, ομολόγησε ότι την προηγούμενη Δευτέρα ξεκλήρισε μια οικογένεια. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχτηκε ότι ένας στρατιώτης «εξαφανίστηκε» πριν από τις δολοφονίες, τις οποίες χαρακτήρισε «τραγωδία». Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και έστειλε στο Γκιούμρι έναν υφιστάμενό του για να τεθεί επικεφαλής της ομάδας που διεξάγει την έρευνα.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη στο Γκιούμρι και το Γερεβάν ζητώντας να παραδοθεί στις Αρχές ο στρατιώτης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Περμιάκοφ συνελήφθη στα σύνορα με την Τουρκία και κρατείται εντός της ρωσικής βάσης, κάτι που η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως.

Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή (18/01) με τον πρόεδρο της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύθηκε να γίνει άμεση έρευνα για το συμβάν ώστε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

Σχετικές ειδήσεις