ΚΟΣΜΟΣ

Το Κίεβο καταγγέλει πέρασμα 700 Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

Το Κίεβο καταγγέλει πέρασμα 700 Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

Σε καταγγελία για είσοδο δύο ομάδων που αποτελούνται συνολικά από 700 Ρώσους στρατιώτες στα εδάφη της προχώρησε το Κίεβο.

«Σήμερα το πρωί δύο ομάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών», υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του ουκρανικού στρατού, Αντρίι Λισένκο, ο οποίος διευκρίνισε ότι έκαστη ομάδα αριθμεί «από 300 έως 350 στρατιώτες».

Το Κίεβο και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν εδώ και μήνες τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει τακτικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία όπου μαίνονται οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών με αποτέλεσμα τον θάνατο 4.800 και πλέον ανθρώπων αφότου ξέσπασε η κρίση τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης, περισσότεροι από 8.500 στρατιώτες του ρωσικού στρατού βρίσκονταν στην ανατολική Ουκρανία στα μέσα Ιανουαρίου. Η Ρωσία διαψεύδει κάθε εμπλοκή της στις συγκρούσεις στη γειτονική χώρα.

Σχετικές ειδήσεις