Πρωτοβουλία του πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την καταπολέμηση του AIDS

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Πρωτοβουλία του πατριαρχείου Αλεξανδρείας για την καταπολέμηση του AIDS

Πρόγραμμα για την καταπολέμηση του AIDS προτίθεται να υλοποιήσει το πατριαρχείο Αλεξανδρείας στη Νότια Αφρική, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση του πατριάρχη Θεόδωρου, με τον πρόεδρο της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα.

Κατά τη συνάντηση των δύο αντρών, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα στην προεδρική κατοικία στην Πρετόρια, ο κ. Θεόδωρος υποσχέθηκε τη συμβολή του πατριαρχείου στην πρόσβαση ευπαθών ομάδων στο καθαρό πόσιμο νερό.

Ο πρόεδρος Ζούμα καλωσόρισε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και τη συνοδεία του και εξήρε το ρόλο και την παρουσία του ελληνισμού όλα αυτά τα χρόνια στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Νοτίου Αφρικής, αναφερόμενος στο γνωστό σε όλους πρόσωπο του δικηγόρου, Γεωργίου Μπίζου.

Από την πλευρά του, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι στη Νότια Αφρική συμβάλλουν στην πρόοδο και την ευημερία της χώρας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Προεδρίας της Νοτίου Αφρικής, Τζεφ Ραντέμπε και άλλα μέλη της κυβέρνησης, ο μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετόριας Δαμασκηνός και οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου στη Νότια Αφρική.

Ο κ. Θεόδωρος απένειμε στον πρόεδρο Ζούμα το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λέοντος του Αγίου Μάρκου και προσέφερε ένα Σταυρό με την ευχή να τον φέρει πάντοτε μαζί του. Ακόμη, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την έδρα του πατριαρχείου, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved