ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Δικάζεται 25χρονη για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος

Γερμανία: Δικάζεται 25χρονη για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος

Με τσαντόρ εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Ντίσελντορφ μία γυναίκα που δικάζεται, κατηγορούμενη για την αποστολή χρημάτων και εξοπλισμού παραγωγής προπαγανδιστικών φιλμ στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η Καρολίνα Σ, που έχει διπλή γερμανική και πολωνική υπηκοότητα, κρατείται από το Μάρτιο του 2014 και αν η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι καταδικαστική αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

Οι κατηγορίες εναντίον της περιλαμβάνουν την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τρομοκρατική οργάνωση με την αποστολή 11.000 ευρώ στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και την αποστολή καμερών και άλλου τεχνολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή ταινιών προπαγάνδας, ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο Σίμον Χένρικς της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Δύο ακόμη Γερμανοί πολίτες ηλικίας 22 ετών που επίσης κατηγορούνται για βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση, η Τζένιφερ Βιτσέντζα Μ. και ο Αχμέντ Σαδίκ Μ., έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης. Και οι τρεις κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της Βόννης.

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν ότι περίπου 600 πολίτες που ζουν στη Γερμανία έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Ορισμένοι από τους τζιχαντιστές που έχουν επιστρέψει στη Γερμανία έχουν προσαχθεί σε δίκη ενώ κάποιοι άλλοι διώκονται για την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Η γερμανική κυβέρνηση με νέο νόμο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη στρατολόγηση και τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών.