ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Νέες συλλήψεις για σχέσεις με τζιχαντιστές

Βέλγιο: Νέες συλλήψεις για σχέσεις με τζιχαντιστές

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε κι έθεσε υπό κράτηση τρεις άνδρες που συνδέονται με "εξτρεμιστικές οργανώσεις" στην πόλη του δυτικού Βελγίου Κόρτρικ, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποίησε στα σπίτια τους βρήκε οπλισμό, ανακοίνωσαν σήμερα (27/01/2015) οι εισαγγελείς.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η αστυνομία σκότωσε δύο ενόπλους στην Βερνιέ του ανατολικού Βελγίου στη διάρκεια μίας από τις πολλές εφόδους που πραγματοποίησε εναντίον ισλαμιστικής οργάνωσης, η οποία σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζε επιθέσεις κατά της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε τις συλλήψεις και είπε ότι εξετάζεται αν οι τρεις συλληφθέντες συνδέονται με την εν λόγω ισλαμιστική οργάνωση.
Οι ένοπλοι που σκοτώθηκαν στην Βερνιέ πιστεύεται ότι είχαν πολεμήσει με τους τζιχαντιστές στη Συρία προτού επιστρέψουν στο Βέλγιο.

Βέλγοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 350 άτομα έχουν εγκαταλείψει το Βέλγιο κι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ με ορισμένους από αυτούς να σχεδιάζουν επιθέσεις στο Βέλγιο επιστρέφοντας από την εμπόλεμη ζώνη.

Σχετικές ειδήσεις