ΚΟΣΜΟΣ

Στην μοιραία στρατιωτική βάση ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

Στην μοιραία στρατιωτική βάση ο Γάλλος υπουργός Άμυνας

Στη βάση του Λος Γιάνος έφτασε την Τρίτη (27/01) ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, προκειμένου να παραλάβει τις σορούς των συμπατριωτών του στρατιωτικών που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα (26/01) όταν ένα ελληνικό F-16 συνετρίβη κατά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα έντεκα άτομα να χάσουν τη ζωή τους και είκοσι ακόμη να τραυματιστούν.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Λε Ντριάν προσγειώθηκε λίγο πριν τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση, 24 ώρες μετά το δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι δύο Έλληνες πιλότοι και εννέα Γάλλοι.

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές πολύ οδυνηρές, όπως αυτή που ζούμε τώρα. Θέλησα να βρεθώ εκεί, είναι καθήκον μου να προσευχηθώ για τους νεκρούς και να συμπαρασταθώ όσο είναι δυνατόν στους τραυματίες», είπε ο Γάλλος υπουργός στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν μέσα στο αεροπλάνο του.

Οι Γάλλοι στρατιώτες που ήταν παρόντες στη βάση «έχουν προφανώς πάθει σοκ από αυτά που βίωσαν. Σχεδόν όλοι τους ανήκουν στη βάση 133 του Νανσί και συμμετείχαν σε άσκηση. Είναι ένα φρικτό, αβάσταχτο δυστύχημα», πρόσθεσε ο Λε Ντριάν.

Ο Λε Ντριάν, μαζί με τον Ισπανό ομόλογό του, Πέδρο Μορένες, θα επισκεφθούν το νοσοκομείο του Αλμπαθέτε όπου νοσηλεύονται δύο Γάλλοι στρατιώτες.

Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν άλλοι εννέα Γάλλοι και δώδεκα Ιταλοί.

Σχετικές ειδήσεις