ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Συμμαχία» 173 σκιτσογράφων για την έκδοση λευκώματος

Γαλλία: «Συμμαχία» 173 σκιτσογράφων για την έκδοση λευκώματος

Στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του Σαρλί Εμπντό θα κυκλοφορήσει – στις αρχές Φεβρουαρίου – συλλογικό λεύκωμα, το οποίο φέρει την υπογραφή 173 σχεδιαστών και γελοιογράφων.

Με τίτλο « Το κόμιξ είναι Σαρλί» (La BD est Charlie), το συλλογικό αυτό έργο, το οποίο δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ένωσης γελοιογράφων του συνδέσμου, περιλαμβάνει 183 σκίτσα. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν στις οικογένειες των θυμάτων.

Μεταξύ των δημιουργών που συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό βρίσκονται οι διάσημοι Γάλλοι – και μη – σκιτσογράφοι, πολλοί εξειδικευμένοι εκδότες καθώς και μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι.

Το λεύκωμα, που θα κυκλοφορήσει την 5η Φεβρουαρίου, θα τυπωθεί σε 100.000 αντίτυπα. Η τιμή πώλησής του θα είναι 10 ευρώ. Θα προπωληθεί στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφιών του Ανγκουλέμ, που ξεκινά την Πέμπτη.

«Σχεδιαστές, συντάκτες και εκδότες έχουν προσφέρει τα δικαιώματά τους και τις υπηρεσίες τους: τυπογράφοι, χαρτοποιοί και διανομείς εργάστηκαν σε τιμή κόστους. Βιβλιοπώλες επίσης έλαβαν επίσης την ίδια μειωμένη αμοιβή» πρόσθεσε ο SNE.