ΚΟΣΜΟΣ

Έξι Βούλγαροι κρατούνται όμηροι από αντάρτες στο Σουδάν

Έξι Βούλγαροι κρατούνται όμηροι από αντάρτες στο Σουδάν

Έξι Βούλγαροι υπήκοοι απήχθησαν από αντάρτες στο Σουδάν, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν έκανε αναγκαστική προσγείωση κοντά στο Kaduqli στις 26 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Το ελικόπτερο, βουλγαρικής εταιρείας αερομεταφορών, συμμετέχει σε αποστολή του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP). Τρία μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου και τρεις υπάλληλοι της βουλγαρικής εταιρείας αερομεταφορών κρατούνται όμηροι από την οργάνωση Λαϊκό Απελευθερωτικό Κίνημα του Σουδάν (SPLM-N), που μάχεται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ελικόπτερο εκτελούσε πτήση από την πόλη Ρούμπεκ στο νότιο Σουδάν στο Χαρτούμ. Η πτήση είχε εγκριθεί από τις αρχές τόσο στο Σουδάν όσο και στο νότιο Σουδάν. Μετά το συμβάν, η κυβέρνηση του Σουδάν απέστειλε στρατιωτικό αεροπλάνο, το οποίο πέταξε πάνω από την περιοχή.

Το πλήρωμα του στρατιωτικού αεροπλάνου δεν παρατήρησε κάποια ζημιά στο βουλγαρικό ελικόπτερο. Σύμφωνα με το διευθυντή της βουλγαρικής εταιρείας αερομεταφορών, οι έξι Βούλγαροι υπήκοοι είναι ασφαλείας και αισθάνονται καλά. Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP) επικοινώνησαν με την οργάνωση SPLM-N, αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας είναι σε επαφή με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, τη βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Βάλερι Άμος και την ηγεσία του WFP και άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ που συνεργάζονται με τη βουλγαρική κυβέρνηση και κάνουν ό,τι μπορούν για την απελευθέρωση των Βούλγαρων ομήρων.

Σχετικές ειδήσεις