ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Στρος Καν: Με 8 πόρνες σε ομαδικό όργιο

Υπόθεση Στρος Καν: Με 8 πόρνες σε ομαδικό όργιο

O Ντομινίκ Στρος Καν περνά δύσκολες στιγμές στη δίκη που άρχισε σήμερα (2/2) στο Λιλ και αφορά τις κατηγορίες για διακεκριμένη μαστροπεία (σ.σ: ένα ευρύ αδίκημα, το οποίο, κατά το γαλλικό δίκαιο, υποβοηθά ή ενθαρρύνει την πράξη της πορνείας) και συμμετοχή σε δίκτυο πορνείας που δραστηριοποιούνταν σε ξενοδοχεία.

Η μαρτυρία μιας από τις επαγγελματίες συνοδούς ήταν καταπέλτης για το Στρος Καν. Όπως κατέθεσε μπαίνοντας στο δωμάτιο ενός boutique hotel στο Παρίσι «βρήκε τον Στρος Καν να «δέχεται τις περιποιήσεις 8 γυναικών».

Η υπόθεση Κάρλτον, η οποία πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Λιλ, αφορά στα ομαδικά όργια-πάρτι, στα οποία συμμετείχε ο Στρος-Καν. Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει πως ναι μεν συμμετείχε σε πάρτι ομαδικού σεξ, αλλά δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτά ήταν πόρνες.

carlton

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011 έπειτα από έρευνα για ένα δίκτυο πορνείας που δρούσε στο ξενοδοχείο της Λιλ, Κάρλτον. Το όνομα του Στρος-Καν ενεπλάκη όταν αναφέρθηκε από εκδιδόμενες στο ξενοδοχείο κατά την ανάκρισή τους από τις αρχές και για τον λόγο αυτόν η έρευνα διευρύνθηκε. Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται ότι δύο επιχειρηματίες από τη βόρεια Γαλλία έστελναν αεροπορικώς στις ΗΠΑ τις πόρνες για να πάρουν μέρος σε βραδιές ομαδικού σεξ με τη συμμετοχή του Στρος-Καν και τις πλήρωναν οι ίδιοι.

Λεπτομέρειες που αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα και δημοσιεύονται σε αρκετές γαλλικές εφημερίδες κάνουν λόγο για περισσότερες από 15 βραδιές, μεταξύ του 2009 και 2011, στις οποίες ο Στρος-Καν ήταν ο διοργανωτής και βασιλιάς του πάρτι και όπου φέρεται ότι είχε πολλαπλές σεξουαλικές συνευρέσεις με πολυάριθμες γυναίκες με κάποιους αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν σκηνές με τις λέξεις «σφαγή» ή «μακελειό».
Οι συνευρέσεις, στις οποίες συμμετείχαν πόρνες από τη Γαλλία και το Βέλγιο, γίνονταν στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και τρεις φορές σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη.

Οι μαρτυρίες

Κάποιες από τις πόρνες έχουν καταθέσει ότι τους είχε ζητηθεί να μην αναφέρουν ότι πληρώθηκαν. Άλλες υποστηρίζουν ότι αποκλείεται ο Στρος-Καν να μην γνώριζε ότι εκδίδονται. Μία από αυτές, η κατάθεση της οποίας στις αρχές δημοσιεύεται στην Journal du Dimanche, υποστηρίζει ότι ως συνοδός πολυτελείας, σπανίως συναντούσε πελάτες με τέτοια απόλυτη έλλειψη σεβασμού σαν αυτή που επιδείκνυε ο Στρος-Καν.

Η τελευταία φορά που διοργανώθηκε τέτοιο πάρτυ ήταν στις 13 Μαϊου του 2011, μία ημέρα πριν από την σύλληψή του στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μίας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της πόλης, της Ναφισάτου Ντιαλό. Η υπόθεση αυτή πήρε την δικαστική οδό αλλά έληξε με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σηματοδότησε ωστόσο το τέλος της πολιτικής του καριέρας στη Γαλλία. Σήμερα ο Στρος-Καν εργάζεται ως σύμβουλος, μεταξύ άλλων για την σερβική κυβέρνηση και την Ρωσική Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης.