ΚΟΣΜΟΣ

Το tweet της προέδρου Φερνάντες που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Το tweet της προέδρου Φερνάντες που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Ένα tweet της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, ξεσήκωσε εκατομμύρια Κινέζους.

«Πάνω από 1000 άτομα στην εκδήλωση. Είναι άραγε μέλη της οργάνωσης Campola ή είναι εδώ για το λύζι και το πετλέλαιο;», ήταν το, προφανώς ατυχές, σχόλιο της προέδρου που καυτηρίαζε την προφορά των Kινέζων, οι οποίοι δεν μπορούν να προφέρουν το γράμμα «ρ» και το αντικαθιστούν με «λ».

twitter 2

Το σχόλιο δεν προκάλεσε την οργή μόνο των Κινέζων αλλά γενικώς των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι το χαρακτήρισαν ρατσιστικό και υποτιμητικό.

Λόγω του σάλου, λίγο αργότερα, η πρόεδρος αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί μέσω δεύτερου tweet, όπου παραδεχόταν πως έκανε χιούμορ και άφηνε αιχμές για το ότι μόνο έτσι αντιμετωπίζονται οι «γελοίες» καταστάσεις.

twitter

Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας και υψηλόβαθμους αξιωματούχους και επενδυτές, με στόχο την υπογραφή οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Το επεισόδιο αυτό ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την πρόεδρο της Αργεντινής, αφού το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στην χώρα της μονοπωλεί ο θάνατος του εισαγγελέα, Αλμπέρτο Νίσμαν. Στο σπίτι του οποίου είχε βρεθεί προσχέδιο εντάλματος σύλληψης εναντίον της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ.
Στο κείμενο η Κριστίνα Φερνάντες κατηγορείτο ότι προσπάθησε να προστατεύσει Ιρανούς από την απόδοση ποινικών ευθυνών για την επίθεση στο ισραηλιτικό κέντρο του Μπουένος Άιρες το 1994.

Σχετικές ειδήσεις