ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Συναγερμός εν αναμονή της κακοκαιρίας

Βουλγαρία: Συναγερμός εν αναμονή της κακοκαιρίας

"Πορτοκαλί συναγερμός" κηρύχθηκε, σήμερα (06/02/2015) το πρωί, στην περιφέρεια Σμόλιαν της Βουλγαρίας εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των καταιγίδων που αναμένονται.

Η περιοχή του Σμόλιαν αναμένεται να δεχθεί τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού εξαιτίας των βροχοπτώσεων (30-40 λίτρα ανά τ.μ.), κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται, επίσης, σε περιοχές κοντά στη Σόφια (Πέρνικ, Κιούντεστιλ, Μπλαγκόεβραντ, Πάζαρτζικ, Πλόβντιβ και Κίρτζαλι) συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους.

Επτά περιοχές στη νότια και ανατολική Βουλγαρία έχουν, επίσης, κηρυχθεί σε "κίτρινο συναγερμό". Πρόκειται για τις περιοχές Χάσκοβο, Στάρα Ζαγόρα, Σλίβεν, Γιαμπόλ, Μπουργκάς, Βάρνα και Ντόμπριτς, όπου αναμένονται ισχυροί άνεμοι.

Οι περιοχές Βίντιν, Μοντάνα, Βράτσα, Πλέβεν, Λόβετς, Γκάμπροβο, Βέλικο Τίρνοβο, Ρούσε, Ταργκοβίστε, Ράζγκραντ, Σούμεν και Σιλίστρα θα βρεθούν αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων, με τη συνοδεία ισχυρών ανατολικών ανέμων.

Στο σύνολο της βουλγαρικής επικράτειας, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως νεφελώδης. Στο δυτικό μέρος της χώρας αναμένεται ελαφρά βροχόπτωση, το πρωί, ενώ η πρόγνωση για το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της χώρας είναι παρόμοια και αναμένεται οι βροχοπτώσεις να γίνουν ισχυρότερες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σχετικές ειδήσεις