ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Το Κίεβο δικαιούται να αμυνθεί και θα έχει τη βοήθειά μας

Μπάιντεν: Το Κίεβο δικαιούται να αμυνθεί και θα έχει τη βοήθειά μας

Την επιθυμία της Ουάσινγκτον να βρεθεί ειρηνική λύση στην ουκρανική κρίση εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το Κίεβο έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί και ότι οι ΗΠΑ θα του παράσχουν τα μέσα για να το πράξει.

«Ο πρόεδρος κι εγώ συμφωνούμε ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να σώσουμε ζωές και για να επιλύσουμε τη σύγκρουση ειρηνικά. Όπως είπε η καγκελάριος Μέρκελ, η προσπάθεια αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στη διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο Μπαίντεν πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «ο πρόεδρος Πούτιν έχει υποσχεθεί ειρήνη πάρα πολλές φορές και έχει προσφέρει άρματα μάχης, στρατεύματα και όπλα. Έτσι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, όχι για να ενθαρρύνουμε τον πόλεμο, αλλά για να βοηθήσουμε το Κίεβο να αμυνθεί. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει στρατιωτική λύση στην Ουκρανία και δεν πιστεύουμε πως η Ρωσία έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που κάνει. Θεωρούμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε για να επαναφέρουμε στην περιοχή την ειρήνη».

Σχετικές ειδήσεις