ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πάνω από 12 αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους

ΗΠΑ: Πάνω από 12 αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους

Εντείνεται η εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου. Πάνω από 12 αεροπορικές επιδρομές, σε Συρία και Ιράκ, εξαπέλυσε ο, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, διεθνής συνασπισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ.

Στόχοι των αεροπορικών επιδρομών που διεξήχθησαν κοντά στην πόλη Μοσούλη στο Ιράκ ήταν μια μονάδα του ΙΚ, ένα κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές καθώς και ένα πολυβόλο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Άλλες επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε στόχους κοντά στη Φαλούτζα, το Μπάιτζι, το αλ Άσαντ και το Κιρκούκ.

Οι επιθέσεις στη Συρία πραγματοποιήθηκαν στο Κομπάνι, το Ντέιρ αλ Ζορ και τη Ράκα, καταστρέφοντας 5 οχήματα και πλήττοντας μία μονάδα της οργάνωσης.

Οι επιδρομές αυτές πραγματοποιήθηκαν ύστερα από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ιορδανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εντείνοντας την εκστρατεία κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης ως απάντηση για τη δολοφονία ενός Ιορδανού πιλότου από μέλη του ΙΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ιορδανική κυβέρνηση την Κυριακή, ο στρατός της χώρας αυτής πραγματοποίησε, κατά τη διάρκεια 3 ημερών, 56 βομβαρδισμούς εναντίον μαχητών του ΙΚ στη βορειοανατολική Συρία, πλήττοντας στόχους όπως βάσεις και αποθήκες όπλων.

Εν τω μεταξύ, μέρος των δυνάμεών της καθώς και εξοπλισμό έχει αποσύρει από περιοχές βορειοανατολικά του Χαλεπίου της Συρίας η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η οργάνωση, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει χάσει έδαφος μετά από μάχες με Κούρδους αντάρτες της Συρίας καθώς και με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, έχει αποσύρει αρκετούς μαχητές αλλά και εξοπλισμό από διάφορες περιοχές βορειοανατολικά του Χαλεπίου, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι τα μέλη του ΙΚ δεν έχουν αποσυρθεί πλήρως από την περιοχή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο χρησιμοποιώντας ένα ευρύ δίκτυο πηγών στο έδαφος της Συρίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το ΙΚ προχωρά στην αναδιάταξη των δυνάμεών του μετακινώντας μαχητές από την επαρχία του Χαλεπίου προκειμένου να ενισχύσει τις θέσεις του, ιδίως τις δυνάμεις του που μάχονται εναντίον των Κούρδων.

Σχετικές ειδήσεις