ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καταγγελίες για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης

Τουρκία: Καταγγελίες για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης

Ολοένα και μεγαλύτερη παρέμβαση στο έργο της τουρκικής Δικαιοσύνης καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τη θέση του νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

«Η Δικαιοσύνη δεν αποτελεί ένα όργανο για να παίρνει κανείς εκδίκηση. Δεν είναι μία εξουσία την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να ικανοποιήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Όλο αυτό μόνο κακό θα προκαλέσει στην χώρα» είπε ο Χασίμ Κιλίτς ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου στην Άγκυρα.

Ο ανώτατος δικαστικός της χώρας εξέφρασε δε, τη δυσφορία του για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στο δικαστικό σώμα, δεδομένου του ότι ο διάδοχός του, 50χρονος Ζιουχτού Αρσλάν έχει χαρακτηριστεί από τον τουρκικό τύπο, άνθρωπος της κυβέρνησης.

Η αλλαγή στην ηγεσία του Συνταγματικού Δικαστηρίου γίνεται εν μέσω μαζικών διωγμών και συλλήψεων των πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Ερντογάν και της κυβέρνησης στο δικαστικό σώμα, στο οποίο – όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος Ερντογάν – έχουν διεισδύσει πρόσωπα φίλα προσκείμενα στον αυτοεξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Κιλίτς έχει κατά το παρελθόν συγκρουστεί με το πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδίως λόγω της απόφασης να αρθεί η απαγόρευση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter την οποία είχαν επιβάλει οι αρχές στο απόηχο ενός σκανδάλου διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις