ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Το χιόνι πρόδωσε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών (photo)

Ολλανδία: Το χιόνι πρόδωσε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών (photo)

Κι όμως, στην Ολλανδία, η αστυνομία εξάρθρωσε άλλη μία συμμορία εμπόρων ναρκωτικών, επειδή δεν υπήρχε χιόνι στο κτίριο που χρησιμοποιούσε ως θερμοκήπιο για την καλλιέργεια κάνναβης.

Τα σπίτια που χρησιμοποιούνται ως φυτώρια είναι συνήθως πιο ζεστά από τα υπόλοιπα.

Η θερμότητα που απαιτείται για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των φυτών έκανε το χιόνι πάνω στη στέγη του συγκεκριμένου κτιρίου να λιώσει. Κι έτσι, το κτίριο ξεχώριζε από μακριά, μεταξύ των υπόλοιπων χιονισμένων κτισμάτων.

cannabis copy

Ο χειμώνας μοιάζει να είναι ένας απροσδόκητος σύμμαχος στη μάχη κατά του εμπορίου ναρκωτικών, αφού στις συνήθως χιονισμένες περιοχές, η ανυπαρξία χιονιού μπορεί να προδώσει τους εγκληματίες.

«Στέγη χωρίς χιόνι; Μπορείτε ανώνυμα να καταγγείλετε καλλιέργεια κάνναβης», προτρέπει με μήνυμά της στο twitter η αστυνομία, καλώντας τον κόσμο σε επαγρύπνηση.

Η μέθοδος φαίνεται να λειτουργεί, με τις συλλήψεις για παράνομες καλλιέργειες να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, από την αρχή του χειμώνα.

Η Ολλανδία είναι γνωστή για τα διάσημα καφέ της, όπου επιτρέπεται η χρήση κάνναβης, ωστόσο, η καλλιέργεια άνω των πέντε φυτών θεωρείται παράνομη.

Σχετικές ειδήσεις