ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μακελειό με θύματα 3 μουσουλμάνους φοιτητές

ΗΠΑ: Μακελειό με θύματα 3 μουσουλμάνους φοιτητές

Ένας 46χρονος άνδρας συνελήφθη έπειτα από τη δολοφονία τριών μουσουλάνων φοιτητών που έπεσαν νεκροί από σφαίρες, στο Τσάπελ Χιλ των ΗΠΑ, κοντά στην πανεπιστημιούπολη της Βόρειας Καρολίνας.

Ο 46χρονος Στέφεν Χικς φέρεται να παραδόθηκε στην αστυνομία ομολογώντας ότι είναι ο δράστης πίσω από την τριπλή ανθρωποκτονία, που σημειώθηκε το βράδυ (τοπική ώρα) της Τρίτης (10/02/2015)

Η αστυνομία της περιοχής, ανταποκρίθηκε σε κλήση που έκανε λόγο για πυροβολισμούς και όταν έφτασε στο σημείο, βρήκε τρία άτομα νεκρά.

Πρόκειται για τους: Shaddy Barakat, 23 ετών, τη σύζυγό του Yusor Mohammad, 21 ετών, και την αδελφή της Razan Mohammad Abu-Salha, 19 ετών.

Και οι τρεις σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, σύμφωνα με το ABC News.

Η δολοφονία των τριών νέων έχει προκαλέσει οργή στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς εκφράζεται η άποψη ότι το έγκλημα έγινε για θρησκευτικούς λόγους.

Οι συγκρίσεις βέβαια, δεν άργησαν να έρθουν στην επιφάνεια, καθώς πολλοί παρομοίασαν το περιστατικό με το μακελειό στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo, ενώ άλλοι καλούν τον Μπαράκ Ομπάμα ή άλλους θρησκευτικούς ηγέτες να προλάβουν καταστάσεις, καταδικάζοντας το γεγονός.

Στην περιοχή υπάρχει ανησυχία για τυχόν εντάσεις, ενώ το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως υπάρχει διαθέσιμος σύμβουλος για όποιον τον χρειάζεται.

Επιμέλεια: Α. Τ.

Σχετικές ειδήσεις