ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Θα αρθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία αν τηρηθεί η συμφωνία του Μινσκ

Ολάντ: Θα αρθούν οι κυρώσεις στη Ρωσία αν τηρηθεί η συμφωνία του Μινσκ

Το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ (για την επίτευξη της οποίας διαμεσολάβησαν η χώρα του αλλά και η Γερμανία) θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επιβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Αφού πάντως τόνισε πως εάν η συμφωνία τηρηθεί, οι ευρωπαϊκές κυρώσεις πρόκειται να αρθούν προοδευτικά, επισήμανε ότι δεν πληρούνται ακόμα οι όροι, προκειμένου η Γαλλία να συμφωνήσει στην παράδοση των ελικοπτεροφόρων πλοίων Mistral τα οποία έχει παραγγείλει η Μόσχα.

Εάν η συμφωνία του Μινσκ δεν τηρηθεί, τότε «θα επανέλθουμε στη διαδικασία που γνωρίζετε... νέες κυρώσεις θα προστεθούν στις κυρώσεις οι οποίες επιβάλλονται ήδη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Εξάλλου «οι όροι» για την παράδοση των Μιστράλ «ακόμα δεν έχουν εκπληρωθεί. Θα εκπληρωθούν ελπίζω μια ημέρα», συνέχισε ο Ολάντ, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Είναι σαφές ότι εάν διευθετηθεί η ουκρανική κρίση, «θα ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την άρση των κυρώσεων», αλλά «δεν είμαστε ακόμη εκεί», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις