ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο Eurogroup της Δευτέρας

Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο Eurogroup της Δευτέρας

Σεβασμό των κανόνων από την Ελλάδα, ζήτησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας μπορεί να βρεθεί λύση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1 και αναφερόμενος στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2015, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε τη αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.

Ερωτηθείς για το αν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική πλευρά, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε ότι «Η συνάντηση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη αλλά αποφασιστική, διότι αφορά την εξασφάλιση των μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας. Θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία και δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή μη»

«Είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που να βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία»

moscovisi retweet

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι «πρέπει να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Είναι μια πρόκληση αποφασιστική, κεντρική και κρίσιμη που θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Δευτέρας».

«Η πρόκληση αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη» πρόσθεσε.

Απαντώντας στο ερώτημα πως κρίνει το γεγονός ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνουν ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη θα στραφούν προς την Κίνα ή την Μόσχα, ο Επίτροπος δήλωσε: «Εγώ δεν σκέπτομαι κατ' αυτόν τον τρόπο, ούτε για διάφορα "grexit". Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της ζώνης του ευρώ και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της»

Σε ανάρτησή του στο τουίτερ επίσης, ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ και εκφράζει την ευχή να βρεθεί λύση στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Επίσης, σημειώνει ότι πρέπει να ακουστούν τα αιτήματα της Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της.

moscovisi

Επιμέλεια: Π. Βονάτσου

Σχετικές ειδήσεις