ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Η δημοτική αρχή μηνύει το Fox News

Παρίσι: Η δημοτική αρχή μηνύει το Fox News

Mε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή του Παρισίου αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του Fox News. Το κανάλι του Rupert Murdoch μετέδωσε αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στο Charlei Hebdo, ότι στο Παρίσι υπάρχουν περιοχές στις οποίες η πρόσβαση σε μη μουσουλμάνους δεν είναι επιτρεπτή.

Σύμφωνα με απόφαση της δημοτικής αρχής, την Τετάρτη (11/2) η μετάδοση αυτή θίγει την πόλη των Παρισίων. Η δήμαρχος Anne Hidalgo δήλωσε πως αρκετοί αμερικανοί την έχουν ουσιαστικά παροτρύνει να κινηθεί νομικά προκειμένου να σταματήσουν να μεταδίδονται από το Fox αυτές οι ανοησίες. Η ίδια, σε δηλώσεις της χθες (12/2) δήλωσε ότι «δε δεχόμαστε προσβολές ούτε για την πόλη μας ούτε για τους κατοίκους της».

Στη συνεδρίαση κάποιο μέλος του δημοτικού συμβουλίου πρότεινε στη Hidalgo να ξεναγήσει τους δημοσιογράφους του Fox στο Παρίσι να τους δείξει ουσιαστικά ότι η πόλη είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε. Η απάντησή της ήταν «Δε νομίζω ότι η σωστή προσέγγιση είναι να περάσω τη βραδιά μου στα μπαρ με τους δημοσιογράφους του Fox, ακόμα και με τους πιο συμπαθείς».

Το Fox μετά τη επίθεση στο Charlie Hebdo, μετέδιδε συνεχώς ρεπορτάζ και αναλύσεις για τις υποτιθέμενες τζιχαντοκρατούμενες περιοχές του Παρισιού με αποκορύφωμα την παρουσίαση ενός χάρτη που έδειχνε τις περιοχές Belleville, Barbès και Père-Lachaise.
Η ιστορία βέβαια με το Fox δε σταματά με το Παρίσι. Το κανάλι είχε μεταδώσει τα ίδια και για το Μπέρμινχαμ, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του David Cameron ο οποίος χαρακτηριστικά είπε «Όταν το άκουσα κυριολεκτικά πνίγηκα με το πόριτζ μου. Μετά σκέφτηκα ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο».

Σχετικές ειδήσεις