ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Οι αυτονομιστές εξακολουθούν να εξαπολύουν επιθέσεις»

Ουκρανία: «Οι αυτονομιστές εξακολουθούν να εξαπολύουν επιθέσεις»

Αν και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τονίζουν ότι στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας τηρείται κανονικά η συμφωνίας περί κατάπαυσης του πυρός, υπάρχουν καταγγελίες από πλευράς ουκρανικού στρατού για επιθέσεις φιλορώσων κοντά στην πόλη Ντεμπαλτσέβε.

«Θεωρητικά υπάρχει κατάπαυση του πυρός, ωστόσο το πρωινό της 15ης Φεβρουαρίου, σημειώθηκαν 10 βομβαρδισμοί θέσεών μας από αυτονομιστές, κυρίως στο Ντελμπατσέβε και στις γύρω περιοχές», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος του στρατού, Ανατόλι Στέλμαχ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Reuters, στρατιωτικός εκπρόσωπος των αυτονομιστών ισχυρίστηκε ότι στο Ντελμπατσέβε υπάρχει η δυνατότητα επιθέσεων παρά την κατάπαυση, καθώς πρόκειται «για δική μας περιοχή».

Αν μη τι άλλο, τα συγκεκριμένα είναι ανησυχητικά δείγματα σε ό,τι αφορά στην τήρηση των όρων που συμφωνήθηκαν στη σύνοδο του Μινσκ, καθώς έρχονται, μόλις 12 ώρες μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης. Από την άλλη, βέβαια, στο ουκρανικό έδαφος η κατάσταση σήμερα Κυριακή (15/02) είναι πολύ καλύτερη από ότι κάθε άλλη μέρα των τελευταίων μηνών.

Σχετικές ειδήσεις