ΚΟΣΜΟΣ

Σε επιφυλακή οι βρετανικές Αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Σε επιφυλακή οι βρετανικές Αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στη Μεγάλη Βρετανία, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, έπειτα από τις αιματηρές επιθέσεις τζιχαντιστών στο Παρίσι και την Κοπενχάγη.

Πάνοπλοι αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια, ενώ, όπως αναφέρει η Daily Mail, ανάμεσα στους πιθανούς στόχους είναι και τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας (GCHQ), τα οποία φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί αισθητά έπειτα από τις αιματηρές επιθέσεις στην Κοπενχάγη το Σαββατοκύριακο, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι αρχές εκτιμούν ότι πλέον είναι «θέμα χρόνου» να υπάρξει κάποια απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος και στη Βρετανία.

Εκπρόσωπος των αρχών ανακοίνωσε ότι η απόφαση να τοποθετηθούν ένοπλοι αστυνομικοί έρχεται μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις και ότι τα μέτρα ασφαλείας επανεξετάζονται διαρκώς.

Πηγές των Υπηρεσιών Ασφαλείας αναφέρουν μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την Daily Mail, ότι οι «μοναχικοί λύκοι», όπως ο δράστης της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στη Δανία, αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτή τη στιγμή για τη χώρα, καθώς οι ενέργειές τους θεωρούνται «απρόβλεπτες».

Σχετικές ειδήσεις