Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Oυκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί παρά την εκεχειρία (video)

Newsbomb

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (16/02/2015) ότι αυτονομιστές αντάρτες βομβάρδισαν συνοικία της πόλης Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία παρά την εφαρμογή της εκεχειρίας.

"Τρομοκράτες άνοιξαν πυρ με βαρέα όπλα στην πόλη του Ντονέτσκ. Ο βομβαρδισμός έπληξε τη συνοικία Πανφίλοβκα. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν εμπλακεί σε κανέναν βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ και τηρούν αυστηρά την κατάπαυση του πυρός", αναφέρει ο στρατός στη σελίδα του στο Facebοok.

Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα απαντήσει "με τον πρσήκοντα τρόπο" στις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι το μέτρο αυτό δεν θα βοηθήσει στην εξασφάλιση μιας επίλυσης της σύγκρουσης.

Η ΕΕ νωρίτερα σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα νέα μαύρη λίστα με ονόματα ουκρανών και ρώσων πολιτών στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις για υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, ανάμεσά τους ο ρώσος τραγουδιστής Ιωσήφ Κομπζόν και δύο ρώσοι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας.

Παράλληλα στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία δείχνει, σε γενικές γραμμές, να τηρείται, αλλά πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις γύρω από τον στρατηγική σημασίας σιδηροδρομικό κόμβο του Ντεμπάλτσεβε αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι τώρα είναι σημαντικό να αρχίσει από αύριο η απόσυρση των βαρέων όπλων του πυροβολικού, όπως συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μινσκ.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε μετά τις δηλώσεις του Ζάιμπερτ, ότι το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να αποσύρει τα βαρέα όπλα, αφού οι ουκρανικές δυνάμεις δέχονται συνεχώς επιθέσεις από τις δυνάμεις του πυροβολικού των φιλορωσικών δυνάμεων που παραβιάζουν την εκεχειρία.