ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Οι αυτονομιστές καταστρατηγούν την εκεχειρία»

Ουκρανία: «Οι αυτονομιστές καταστρατηγούν την εκεχειρία»

Το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία και τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι «καταστρέφουν» την ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι αυτονομιστές διείσδυσαν στη στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Η Ρωσία και οι αντάρτες δεν τηρούν τις συμφωνίες», δήλωσε στον Τύπο ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Βαλερί Τσάλι.

«Καταστρέφουν την ελπίδα για ειρήνευση. Η κλιμάκωση αυτή απειλεί όχι μόνο την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά επίσης και την ασφάλεια της Ευρώπης», συνέχισε ο Τσάλι.

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι οι αντάρτες κατέλαβαν ένα τμήμα του Ντεμπάλτσεβε, την ώρα που οι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι ελέγχουν το 80% της πόλης.

«Οι οδομαχίες συνεχίζονται, οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον της πόλης με χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν με τη στήριξη του πυροβολικού και των τεθωρακισμένων οχημάτων. Τμήμα της πόλης έχει καταληφθεί από τις συμμορίες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας στον ιστότοπό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις