ΚΟΣΜΟΣ

ΙΚ: Εμπόριο οργάνων για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης

ΙΚ: Εμπόριο οργάνων για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης

Φρικιαστικές καταγγελίες έκανε ο πρέσβης του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, αποκαλύπτοντας πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία προχωρούν σε αφαίρεση οργάνων πολιτών, τα εμπορεύονται και τα χρήματα που συγκεντρώνουν, καταλήγουν στα "ταμεία" της οργάνωσης και χρηματοδότηση των επιχειρήσεών τους.

Ο πρέσβης Μοχάμεντ Αλχακίμ ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ερευνήσει τις καταγγελίες πως το Ισλαμικό Κράτος κάνει εμπόριο οργάνων για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεών της.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν εντοπιστεί σε μαζικούς τάφους πτώματα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά νεφροί και άλλα ζωτικά όργανα.

«Έχουμε τις σορούς. Ελάτε και ελέγξτε τις», δήλωσε ο πρέσβης, ο οποίος πρόσθεσε πως πολλοί γιατροί έχουν εκτελεστεί στη Μοσούλη γιατί αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε εγχείρηση αφαίρεσης οργάνων.

Ο Αλχακίμ ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη γενικότερη κατάσταση στο Ιράκ, κατηγορώντας το Ισλαμικό Κράτος για «γενοκτονία» σε βάρος συγκεκριμένων εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων.

Σχετικές ειδήσεις