ΚΟΣΜΟΣ

Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη θα συμμετάσχει ενεργά στον διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ

Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη θα συμμετάσχει ενεργά στον διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ

Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη σαφώς έχει ταχθεί στο πλευρό του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» και θα συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες για να ηττηθεί, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Στην ανακοίνωση καταδικάζονται οξύτατα τα εγκλήματα μελών του «Ισλαμικού Κράτους» σε βάρος 21 Αιγύπτιων χριστιανών στη Λιβύη, καθώς και τα βάρβαρα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις αιχμαλώτων, τους οποίους τα μέλη της οργάνωσης θεωρούν εχθρούς του Ισλάμ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης καταδίκασε ακόμη την τρομοκρατική επίθεση στη Δανία.

«Στηρίζουμε πλήρως τις δανικές αρχές που εργάζονται για τη διαλεύκανση των εγκλημάτων και καταβάλλουν προσπάθειες για να τονίσουν ότι πρόκειται για στρέβλωση της θρησκείας και όχι για αγώνα του Ισλάμ και της Δύσης» επισημαίνεται.

«Καθημερινά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, που μαρτυρούν προσπάθειες να δικαιολογηθούν εγκλήματα με την πίστη, απαιτούν αποφασιστική και ομόφωνη απάντηση του πολιτισμένου κόσμου. Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη ήταν και θα παραμείνει ενεργή συμμέτοχος στην καταπολέμηση κάθε είδους ριζοσπαστισμού» υπογραμμίζεται.

«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη δολοφονία τριών Αμερικανών μουσουλμάνων, θυμάτων της επικίνδυνης πλάνης περί σύγκρουσης των θρησκειών και των πολιτισμών σε παγκόσμιο επίπεδο» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά σε υπόθεση στις ΗΠΑ, όπου την περασμένη εβδομάδα, τρεις μουσουλμάνοι φοιτητές δολοφονήθηκαν από έναν άνδρα για θρησκευτικούς λόγους.

Μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Λιβύη, που πυροδοτήθηκαν από την εκτέλεση της ομάδας Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών, το υπουργείο Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση στη χώρα, επειδή εκεί εργάζονται αρκετές δεκάδες Βόσνιοι εργάτες, αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι όλοι βρίσκονται τώρα σε ζώνες, στις οποίες δεν διεξάγονται συγκρούσεις, ωστόσο λαμβάνονται προληπτικά μέτρα σε περίπτωση ανάγκης να απομακρυνθούν.

Σχετικές ειδήσεις