ΚΟΣΜΟΣ

Πραξικόπημα κατά του Μαδούρο σχεδίαζε ο δήμαρχος του Καράκας

Πραξικόπημα κατά του Μαδούρο σχεδίαζε ο δήμαρχος του Καράκας

Αιφνιδιαστική, κινηματογραφική σύλληψη Δημάρχου σημειώθηκε στο Καράκας, στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου βρισκόταν με συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα, πάνοπλοι πράκτορες εισέβαλαν, ξαφνικά, στο γραφείο τού ηγέτη τής Αντιπολίτευσης και Μητροπολιτικό Δήμαρχο του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, προκειμένου να αποτραπεί σχέδιο πραξικοπήματος, κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση.

Οι πράκτορες πήραν τον 59χρονο Δήμαρχο, σπάζοντας την πόρτα του γραφείου του και πυροβολώντας στον αέρα, σύμφωνα με μαρτυρίες.

«Μόλις είδα, πώς πήραν τον Λεντέσμα έξω από το γραφείο του. Σαν να ήταν ένα σκυλί», έγραψε ο νομοθέτης της Αντιπολίτευσης, Ισμαήλ Γκαρσία, στο Twitter. «Έσπασαν τις πόρτες χωρίς ένταλμα σύλληψης» πρόσθεσε.

Ένα χρόνο πριν ο Λεντέσμα είχε ζητήσει την παραίτηση Μαδούρο

Υπενθυμίζεται, ότι η σύλληψη Λεντέσμα, έρχεται έναν χρόνο μετά τις διαδηλώσεις της Αντιπολίτευσης, που ζητούσε την παραίτηση του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, που συγκλόνισε το έθνος του ΟΠΕΚ και πυροδότησε τη βία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 43 άνθρωποι.

Η Κυβέρνηση Μαδούρο τις τελευταίες ημέρες υποστήριζε, πως αντιφρονούντες αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας σχεδίαζαν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, σε συνεργασία με τους ηγέτες της Αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και των Ηνωμένες Πολιτειών της Αμερικής.

Αξιωματούχοι της Κυβέρνησης Μαδούρο κάνουν λόγο για έγγραφο της Αντιπολίτευσης, που υπογράφεται από τον ηγέτη της Αντιπολίτευσης και Μητροπολιτικό Δήμαρχο του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, που ζητά μία «εθνική μετάβαση».

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η σύζυγος και συνεργάτες του Αντόνιο Λεντέσμα είπαν, πως δεν γνωρίζουν πού τον έχουν πάει και γιατί κατηγορείται.

Σχετικές ειδήσεις