ΚΟΣΜΟΣ

Εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις

Εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις

Βρετανοί στρατιώτες θα ταξιδέψουν τον Μάρτιο στη Βρετανία προκειμένου να συνδράμουν στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού, ωστόσο δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις με τους αυτονομιστές.

«Τον επόμενο μήνα θα αναπτύξουμε βρετανικό στρατιωτικό προσωπικό που θα παρέχει συμβουλές και εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό, από συλλογή πληροφοριών μέχρι επιμελητειακή υποστήριξη και παροχή πρώτων βοηθειών», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, διευκρινίζοντας ότι οι Βρετανοί στρατιώτες θα βρίσκονται μακριά από τη γραμμή του μετώπου και δεν πρόκειται να εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η Βρετανία σήμερα παρέχει μόνο μη θανατηφόρα βοήθεια στην Ουκρανία αλλά ο Κάμερον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Λονδίνο να εξοπλίσει τις ουκρανικές δυνάμεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία, μακροπρόθεσμα η βλάβη που θα υποστούμε όλοι μας θα είναι μεγάλη επειδή θα δούμε περαιτέρω αποσταθεροποίηση. Μετά θα είναι η σειρά της Μολδαβίας ή κάποιας χώρας της Βαλτικής» υποστήριξε ο Κάμερον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις