ΚΟΣΜΟΣ

Με συνέντευξη Βαρουφάκη κυκλοφορεί το νέο Charlie Hebdo

Με συνέντευξη Βαρουφάκη κυκλοφορεί το νέο Charlie Hebdo

Αφιερωμένο -και πάλι- στην τρομοκρατία θα είναι το δεύτερο τεύχος του Charlie Hebdo, μετά τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του τον Ιανουάριο κατά την οποία 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ θα φιλοξενεί και συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη.

Μέρος του τεύχους θα είναι αφιερωμένο στην κρίση χρέους στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ελήφθη και η συνέντευξη Βαρουφάκη.

Το νέο μήνυμα του Charlie Hebdo είναι «Αρχίζουμε πάλι».

Για το εξώφυλλο της εφημερίδας επιλέχθηκε ένα σκίτσο του Luz. Σε αυτό απεικονίζεται ένα σκύλος που έχει στα δόντια του την εφημερίδα και τρέχει για να ξεφύγει, καταδιωκόμενος από τους «σκύλους» Νικολά Σαρκοζί, Μαρίν Λεπέν, Πάπα Φραγκίσκου, ένας σκύλος που φορά τα γυαλιά του προέδρου της Γαλλίας Φ. Ολάντ, καθώς και ένας μαύρος που φοράει μια κορδέλα με τζιχαντιστικό μήνυμα και στο στόμα του κουβαλάει ένα καλάσνικοφ, παρόμοιο με εκείνα με τα οποία οι αδελφοί Κουασί έπληξαν τη Charlie Hebdo.

Όπως αναφέρει η Le Monde, το φύλλο θα τυπωθεί αρχικά σε 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αναφερόμενος στο δεύτερος τεύχος, μετά τη «μαύρη ημέρα» της επίθεσης, ο συνεργάτης του περιοδικού Πατρίκ Πελού, δήλωσε ότι «έχουμε πλέον συνειδητοποιήσει ότι δεν έφυγαν για διακοπές. Η εφημερίδα, όπως και κάθε άλλη εφημερίδα πρέπει να συνεχίζει γιατί και η ζωή συνεχίζεται».

Η συντακτική ομάδα ακόμα εργάζεται στα γραφεία της Liberation, όπου «στεγάστηκαν» μετά την επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις