ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ανακατάληψη προπυργίου του ΙΚ από τους Πεσμεργκά

Συρία: Ανακατάληψη προπυργίου του ΙΚ από τους Πεσμεργκά

Μετά από λυσσαλέες συγκρούσεις έξι ημερών με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, πολιτοφύλακες της Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) εισήλθαν στο Ταλ Χάμις και κατέλαβαν τμήματα της πόλης.

Η περιοχή, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Χασάκα, τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους εδώ και 1 χρόνο. Το Ταλ Χάμις είναι «ένα από τα σημαντικότερα προπύργια» της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην περιοχή, σύμφωνα με τον διευθυντή του OSDH Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η προέλαση των κουρδικών δυνάμεων επετεύχθη μετά τις πολυήμερες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαχητές των YPG κατέλαβαν τουλάχιστον 103 χωριά στην περιοχή.

Από την έναρξη των συγκρούσεων στον τομέα αυτό, την 21η Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 175 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις μάχες με τους Κούρδους Πεσμεργκά και τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, 30 Κούρδοι μαχητές και αντάρτες που πολεμούν εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένου ενός Αυστραλού, του πρώτου υπηκόου χώρας της Δύσης που πεθαίνει πολεμώντας με τις κουρδικές μονάδες στη Συρία.

Οι συγκρούσεις που εκτυλίσσονται στο Ταλ Χάμις εντάσσονται στις επιχειρήσεις των κουρδικών δυνάμεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε αυτήν την επαρχία όπου οι τζιχαντιστές απήγαγαν 220 Ασσύριους χριστιανούς από τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ ο διεθνής συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ διεξήγαγε 20 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από χθες.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις