ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Οι αρχές απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα της συντρόφου του Νεμτσόφ

Ρωσία: Οι αρχές απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα της συντρόφου του Νεμτσόφ

Την έντονη διαμαρτυρία της ουκρανής συντρόφου του δολοφονηθέντος, Μπορίς Νεμτσόφ, ο οποίος φολοφονήθηκε στη Μόσχα, έχει προκαλέσει το γεγονός πως οι ρωσικές αρχές την εμποδίζουν να φύγει από τη Ρωσία.Τη βοήθεια των ουκρανικών αρχών ζήτησε η μητέρα της, εκφράζοντας φόβους για την ασφάλεια της κόρης της.

Η Άννα Ντουρίτσκαγια, ένα 23χρονο μοντέλο από την Ουκρανία που κατοικεί στη Μπίλα Τσέρκβα, σε απόσταση 70 χλμ. από το Κίεβο, περπατούσε την Παρασκευή μαζί με τον Μπόρις Νεμτσόφ σε μια γέφυρα δύο βήματα από το Κρεμλίνο όταν ο τελευταίος δολοφονήθηκε.

montelo 2

«Οι ερευνητές με ανακρίνουν και δεν μού λένε πότε θα είμαι ελεύθερη και γιατί με κρατούν εδώ. Μου εξηγούν πως είναι για λόγους ασφαλείας», δήλωσε η νεαρή γυναίκα σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο της ρωσικής αντιπολίτευσης Dojd.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία είπε ότι διαμένει «στο διαμέρισμα ενός φίλου στη Μόσχα», παραδέχθηκε εξάλλου πως βρίσκεται «σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση» και πως «αισθάνεται άσχημα».

Αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις σχετικά με τη δολοφονία: «Δεν σκέπτομαι τίποτε (...) δεν ξέρω ποιος το έκανε», είπε.

«Δεν ξέρω πώς πλησίασε ο δολοφόνος, ήταν πίσω μου», πρόσθεσε. «Θέλω να γυρίσω σπίτι, στη μητέρα μου, αλλά είμαι υπό προστασία και δεν μου επιτρέπουν να βγω».

«Έχω το δικαίωμα να φύγω από τη Ρωσία, δεν είμαι ύποπτη. Είμαι μάρτυρας και έδωσα όλες τις πληροφορίες που είχα, έκανα τα πάντα για να βοηθήσω στην έρευνα», διαβεβαίωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στην ουκρανική τηλεόραση, η μητέρα της Άννας, η Ίνα, είπε από την πλευρά της πως φοβάται για την ασφάλεια της κόρης της.

«Πιστεύω πως θέλουν να την παγιδεύσουν, να την παρουσιάσουν ως ένοχη», είπε σε συνέντευξή της στο κανάλι 1+1.

Η Ίνα Ντουρίτσκαγια υποστηρίζει πως οι ρώσοι ερευνητές θέλουν να συνδέσουν το φόνο του Μπόρις Νεμτσόφ με την ουκρανική κρίση, καθώς ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός είχε καταγγείλει μερικές ώρες πριν από το θάνατό του "την επίθεση" του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

«Καλώ τον ουκρανό πρόεδρο και το υπουργείο Εξωτερικών να βοηθήσουν να επιστρέψει η κόρη μου στο σπίτι. Είναι αθώα», δήλωσε η Ντουρίτσκαγια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις