ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Εκτελέστηκε ο πρώτος υποστηρικτής του ανατραπέντος προέδρου Μόσρι

Αίγυπτος: Εκτελέστηκε ο πρώτος υποστηρικτής του ανατραπέντος προέδρου Μόσρι

Εκτελέστηκε η πρώτη θανατική ποινή εις βάρος υποστηρικτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία είχε τεθεί εκτός νόμου από την κυβέρνηση του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Οι αιγυπτιακές αρχές εκτέλεσαν δια απαγχονισμού τον Μάχμουντ Χάσαν Ράμανταν, έναν ακραίο ισλαμιστή ο οποίος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία στη διάρκεια των συγκρούσεων στα μέσα του 2013.

Ο Ράμανταν δεν ανήκε επισήμως στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την οποία προέρχεται ο ανατραπείς από το στρατό, πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, είχε καταδικαστεί σε σχέση με ένα συμβάν κατά το οποίο παιδιά ρίχτηκαν από ένα κτήριο στην Αλεξάνδρεια στη διάρκεια των ταραχών μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Είχε καταγραφεί σε βίντεο, να ρίχνει κάποιον από τη στέγη ενός κτηρίου στη διάρκεια συγκρούσεων στη συνοικία Σίντει Γκάμπερ της Αλεξάνδρειας, έχοντας στερεώσει μια σημαία της αλ Κάιντα στο παντελόνι του.

Ο Ράμανταν εκτελέστηκε ένα μήνα μετά την επικύρωση της θανατικής ποινής εναντίον του από το ανώτατο δικαστήριο της Αιγύπτου ενώ εκκρεμεί για επικύρωση η πλειονότητα των θανατικών ποινών που έχουν επιβληθεί σε εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι, σε μαζικές δίκες τις οποίες έχουν καταδικάσει κυβερνήσεις και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις