ΚΟΣΜΟΣ

Την αστυνομία κατηγορούν οι συγγενείς των βρετανίδων που στρατολογήθηκαν από τον ΙΚ

Την αστυνομία κατηγορούν οι συγγενείς των βρετανίδων που στρατολογήθηκαν από τον ΙΚ

Στην αστυνομία στρέφουν τα βέλη τους οι συγγενείς των τριών κοριτσιών που έφυγαν από τα σπίτια τους στη Μεγάλη Βρετανία και πήγαν στη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς, δεν γνώριζαν ότι η αστυνομία είχε πάρει καταθέσεις από τα τρία κορίτσια τον Δεκέμβριο, όταν ερευνούσε την εξαφάνιση μιας άλλης μαθήτριας και φίλης τους, η οποία είχε πάει στη Συρία.

Υποστηρίζουν ότι τα κορίτσια δεν τους παρέδωσαν ποτέ, τις επιστολές που τους είχε δώσει η αστυνομία για τους γονείς τους, ζητώντας την άδειά τους για να μιλήσουν στις μαθήτριες.

Τώρα, η 16χρονη Σαμίνα Μπεγκούμ και οι 15χρονες Καντίζα Σουλτάνα και Αμίρα Αμπάσε έφυγαν από τα σπίτια τους στο ανατολικό Λονδίνο και μετέβησαν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί πιστεύεται ότι πήγαν στη Συρία κι εντάχθηκαν στις τάξεις του ΙΚ.

«Θα μπορούσαμε να τις έχουμε σταματήσει. Θα το είχαμε συζητήσει και θα τους είχαμε πάρει τα διαβατήρια. Αυτό δεν θα είχε συμβεί», δήλωσε ο πατέρας της Αμπάσε, στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ να κάνουμε αυτό, αν είχαμε αυτή την επιστολή και γνωρίζαμε τι συνέβαινε», συμπλήρωσε η αδελφή της Καντίζα.

Πάντως η Σκότλαντ Γιάρντ επιμένει ότι όταν πήρε καταθέσεις από τα κορίτσια, δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι θα ακολουθούσαν την φίλη τους στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις